studio huur

In onze fotostudio zijn standaard flitsers ter beschikking. We hebben een triggersysteem voor je camera. Eigenlijk hoef je dus alleen je camera en je lenzen mee te nemen. Verder hebben wij verschillende reflectoren en lichtvormers. Er kan gratis gebruik worden gemaakt van onze WIFI.

Indien nodig is er altijd een ervaren fotograaf aanwezig om je even op weg te helpen.

Fotostudio huren

Heb je tijdelijk een fotostudio nodig zonder dat je zelf grote investeringen wilt doen, dan kun je terecht bij Studio Wolkers. Onze studio heeft een oppervlakte van 150 m2, de beschikbare ruimte voor de verhuur beslaat 100 m2, de achtergrond is is 2,75 x 4,50 meter, ruimte genoeg om in alle rust modellen of producten te fotograferen. Als je de studio huurt heb je de beschikking over diverse papieren achterwanden waaronder wit, zwart en grijs, maar ook een grijs/zwart gevlamd doek. Daarnaast staan er vijf flitsers voor je klaar die draadloos vanaf de flitsschoen op je camera te bedienen zijn en je kunt natuurlijk gebruik maken van diverse formaten softboxen, paraplu’s en reflectieschermen.

Ook is er een opnametafel aanwezig voor productfotografie.

Iedereen kan de fotostudio huren. Dus als je net een nieuwe camera hebt die je wilt testen, een fanatieke hobbyfotograaf bent die geen eigen studioruimte heeft of een (semi-) professionele fotograaf bent die een studioruimte zoekt: je bent van harte welkom!

Kosten

De studio is per 2 uur te huur, inclusief apparatuur vanaf € 30,- per uur exclusief btw. Wil je de studio 4 uur of langer huren dan betaal je € 25,- per uur exclusief btw.

De afmeting van het studiogedeelte is 2,75 x 4,50 meter met een hoogte van 3 meter. De ruimte is aan een kant af te schermen met een zwart gordijn. In de studio is een achtergrondsysteem met 2 papieren rollen en een zwart/grijs gevlamd achtergronddoek.

Er staat een lange tafel met stoelen en er is genoeg ruimte voor verkleden en visagie.

De studio is uitgerust met 5 studioflitsers, 2 softboxen 60×60 cm, 1 softbox 60×90 cm, 3 paraplu’s, conical snoot, honingraadgrids, barn doors, kleurenfilters, reflectieschermen,  universele draadloze bediening en een Minolta belichtingsmeter.

Apparatuurlijst

 • 5 Monoblocs 300 Ws + statieven
 • 2 Softboxen 60/60
 • 1 Softbox 60/90
 • 2 Striplights 60/120, waarvan 1 met honingraat
 • 1 Ovale achtergrond reflector
 • 2 Witte paraplu’s
 • 1 Reflecterende paraplu
 • 2 Barndoors + inzetfilters + grid
 • 1 Snoot + grid
 • 1 Flitsmeter
 • 2 Grondstatieven
 • 1 Camerastatief
 • 3 ronde Reflectieschermen
 • 1 Opnametafel + 3 kleine Monoblocs (2 x150 Ws / 1 x 120 Ws)
 • 1 Sync kabel
 • 1 Grijskaart
 • Vast achtergrond systeem met diverse rollen/kleuren, hoogte 3 meter, breedte 2,70 meter
 • Toilet
 • Keuken met koffiezetapparaat, waterkoker, magnetron en koelkast
 • 2 Tafels / 10 stoelen / staande spiegel
 • Gratis Wifi

 

Algemene Voorwaarden

Huurperiode

De huurperiode bestaat uit een aantal door de huurder gereserveerde uren,  vanaf minimaal 2 uur. Dit is incl. een snelle uitleg van de aanwezige apparatuur.

U reserveert via email, waarbij het vermelden van de contactgegevens verplicht is. Tevens verklaart u akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. Bij aanvang van de huur is overleg van een geldig identiteitsbewijs verplicht en wordt een kopie daarvan bij het tijdelijke huurcontract gevoegd. Dit huurcontract wordt beide partijen ondertekend.

Huurovereenkomst

De reservering/huur gaat in zodra de huurder per email akkoord is gegaan met de algemene voorwaarden en de betaling van de borg en de huur is ontvangen. De geregistreerde huurder is verantwoordelijk voor een ieder die vanwege zijn reservering aanwezig is.

Het gebruik van de aanwezige apparatuur is in het huurbedrag inbegrepen.

Bevuild of kapot achtergrondpapier kost € 10,– per strekkende meter.

Schoonmaakkosten € 25,– of € 0,– als de huurder alles  achterlaat, zoals aangetroffen bij aanvang van de huur.

Bij annulering door de huurder binnen 1 week voor aanvang van de huurperiode, is de huurder 50% van de huursom verschuldigd.

Koffie/thee is vrij aanwezig.

De borgsom bedraagt € 150,– en dient voldaan te worden gelijk met het overmaken van de huursom. Zodra de huursom + borg ontvangen is wordt de huurovereenkomst van kracht. De borg ontvangt u binnen 5 werkdagen na afloop huur retour, tenzij er gebreken aan apparatuur en andere items geconstateerd worden. Er wordt dan contact met u opgenomen. Kleine gebreken worden direct op de borg ingehouden. Is de schade hoger dan de borg, dan ontvangt u een faktuur voor het restant boven € 150,–.

Apparatuur

Deze zijn omschreven op de website van studiowolkers.nl

Aansprakelijkheid

Huurder is aansprakelijk voor beschadiging en diefstal van de ter beschikking gestelde apparatuur, gebruiksvoorwerpen en gebouwen. De huurder erkent, ook namens alle, vanuit zijn naam, aanwezige personen bij akkoordverklaring van deze algemene voorwaarden automatisch de aansprakelijkheid van het gehuurde en verklaart daarmee tevens te beschikken over alle informatie en vaardigheden om het gehuurde correct en professioneel te gebruiken.

De huurder dient voor gebruik van de apparatuur deze te controleren op aanwezigheid van defecten en/of beschadiging. Huurder dient evt. defecten en/of beschadiging te melden aan de verhuurder. Indien geen melding is gemaakt zullen alle geconstateerde defecten en/of beschadigingen voor rekening van de huurder komen. Zonder schriftelijke toestemming mag niets de studio verlaten.

Roken en open vuur is niet toegestaan in de studio.

Verzekering/beschadiging/ontvreemding

De huurder verklaart dmv de akkoordverklaring met de algemene voorwaarden, in het bezit te zijn van een deugdelijke WA-verzekering. Beschadiging en vermissing dienen door de huurder vergoed te worden op basis van nieuwwaarde, ongeacht zijn polisvoorwaarden. Bij diefstal zal er altijd aangifte gedaan worden bij de politie.

Overig

Huurder gaat akkoord dat de eigenaar van Studio Wolkers altijd het recht heeft op de vloer aanwezig te zijn.

Parkeren kunt u voor de deur met een parkeerkaart of op twee minuten lopen afstand in een blauwe zone.